АНТИПОДИ
Хората с представи обратни на нашите

Премиерата на „Антиподи - хората с представи обратни на нашите” е на Международния фестивал за медийни изкуства в Киев през октомври 2002 г., а по-късно същата година е представен на фестивала PEK в Хага. Седем години по-късно, Беекман и Ван Уерш преразглеждат концепцията.

„Антиподи - хората с представи обратни на нашите” е акт за преминаване на границите между звук и образ, контрол и изход, между изпълнител и компютър.

Към двамата изпълнители се присъединява компютър като трети, независим изпълнител, със собствен ум, който записва, декодира, интерпретира и взаимодейства с двамата живи изпълнители. Заедно, те създават звук и визия чрез съвместни стратегии за контрол.

В основата на концепцията на пърформансите на Беекман и Ван Верш е примиряването с това, че има хора с представи обратни на нашите.

Сътрудничеството между Беекман и ван Уерш започва по покана на Dot.Nu – поредица от пърформанси на живо, в Холандия през 2001 г. След изпълненията на Dot.Nu в Парадизо, Амстердам и V2_ в Ротердам, те са осъществили съвместни изпълнения по няколко други повода.
Back